#0001 Pracovní název: Hovnogedon.

Je to tu, čas Vánoc se blíží. A od malička jsem na svůj vánoční wishlist přidávala koťátko... už ani nevím od kdy. A ano, splnilo se mi to, dvojnásob... v mých jednadvaceti letech.
A jsou to samá překvapení. Literally.

Každopádně měla jsem snahu o trošku vánočního úklidu a přípravy. Ale prostě mi nebyl dopřán klid!
Po dopečení růžových kokosek (ano, potravinářská barviva si při pečení moc užívám! Celá jsem barvičková. A moje cukroví nebude nudně nebarevné!) jsem se rozhodla si asi po dvou měsících nalakovat nehty a mít upravené ruce jako slečna... V momentě, co jsem už seděla s rukama ve vzduchu a nechávala uschnout spodní vrstvu, barevný lak a vrchní vrstvu, zjistila jsem, že Skořínek mi nechal překvapení na čerstvě povlečený posteli. To je něco pro mě! Mňam. Takže jsem to celé převlékla do nového. Třetí nové povlečení za tři dny. Z nehtů jsem měla prsty vymáchaný v barvě. To bych ještě přežila...

Tak když už jsem byla u toho, setřela jsem v kuchyni a vybrala překvápka i z kočičího záchůdku. Načež samozřejmě, jak mají kočky ve zvyku, šli ho hned pokřtít. Mickeyho nenapadlo nic lepšího než stoupnout do nového překvápka, vylézt ven a oklepat si to z tlapek. Překvápko bylo rozmetané snad všude... po podlaze, skříňce v kuchyni, koši na odpadky.
Tak jsem všechno nějak posbírala a setřela podlahu. Celý obsah záchůdku jsem vysypala do pytle na odpadky. Kočičí záchůdek i koš na odpadky prošli očistou savem ve vaně.
Všechno komplet čisté jsem vrátila na původní místo. Zmizela jsem sotva na pár vteřin ještě v rámci úklidu. Záchůdek už byl opět pokřtěný, tentokrát jen žlutě... zato ale vzhůru nohama. Prostě byla asi zábava zkusit obsah jen tak rozházet po zemi, obvzlášť když byla dvakrát setřená.


Tak jsem všechno sesbírala... Setřela potřetí... a pak už naštěstí klid. Kdo nemá kočky, asi nepochopí. Jsou to někdy hrozný hajzlíci... a taky strašný smraďoši. A taky jsou to náladový mrchy.

Ale o to větší potěšení potom je, když si zasloužíte jejich pomazlení.
Vrací mě to k myšlence o ochočení z Malého prince.


PS: Narazila jsem na dva úžasné seriály. Skoro jsem zapomněla jak moc silný může být sci-fi. 3Percent a Humans. Perfektní.

Vaše Špenátka

1 komentář:

  1. Odpovídam na tvůj komentář i zde :). Přecházím na vegetarianství a časem chci dospět i k veganství, ale to až budu bydlet sama :). Kočičky máš teda krásný a pěkně zlobivý, ale ono je to přejde :). S těma nehtama to mám teda stejně. Lakuju si je v práci (dělám k VŠ recepční na solárku) a nikdo tam nepřijde třeba i 3 hodiny, ale právě v momentě, kdy si dolakuju nehty, přijde 10 lidí naráz :D..

    OdpovědětVymazat

Starší články