#0009 Úspěšný krásný jarní den všem!

Dneska se mi vstávalo tak krásně. Sluníčko mi svítilo do obličeje, kočky mě už tahaly z postele, abych je nakrmila a celý byt byl takový prosvícený tím jarem.
Nebyla jsem tak bez energie jako všechny ty předešlé šedé dny. A tak pro mě nebylo ani tak namáhavé (jako obvykle) donutit se vstát a jít ven, do města.
Stihla jsem, co jsem potřebovala a navíc jsem byla ekonomicky velmi úspěšná!
Ale začnu zklamáním, aby to nebylo příliš pozitivní. Už několik týdnů, možná měsíců, si říkám, že bych měla navštívit krámek, kde prodávají bylinky všeho druhu... a já si právě říkala, že nějaký nabíjecí čaj, který by nahradil ranní kávu, kterou teď vynechávám by se hodil... No, tak přijdu a čeká na mě cedulka, že děkují svým zákazníkům, ale že po 17 letech zavřeli. Mimochodem neříkejte mi, že je to náhoda, že je to zrovna dva dny na to, co měla fungovat už druhá vlna EET.
No... tak malé zklamání, ale co se dá dělat.
Ale na druhou stranu, vynahradil to fakt, že jsem do města odcházela s 230 korunami... Domů jsem se vrátila s dvěma tričky, sadou jehel, krejčovským metrem, nitěmi, fixem se zkoseným hrotem, mikrofixem, náplněmi do pentilky a mazací náplní do Pilota!

Z toho plyne: Konečně budu moct víc procvičovat kaligrafický psaní.
Konečně si budu moct zašít ponožky a občas něco malýho v ruce! (Nějak spontánně jsem jednou zjistila, že v mý sadě 30ti jehel je asi pět, tak jsem to celý zahodila i se zbytkem čínskýho levnýho šitíčka... a tentokrát se rozhodla pro švadlenku (radši ani nechci vědět, jestli něco z toho je z Číny... bylo by to jen další zklamání))
Už několik týdnů pořád koukám po šicích strojích... Mám pár favoritů, ale jistá si pořád nejsem. Jsem naprostý začátečník... To bude spotřeba látky... :D ani nechci vidět. Ale pořád koukám na DIY videa, a už se nemůžu dočkat. Vždycky jsem při dělání něčeho rukama byla dost nešikovná... Vystřihovánky, lepení, skládání modelů nebylo nic pro mě! Jen ruce od lepidla. Ale tohle vyjde!

Znáte někdo nějaké dobré stránky s šablonami?
Nebo i dobré videonávody?
Mám v plánu začít s věcmi jako - jehelníček, penál, kosmetická taštička, taštička na věci na šití :D, šaty na panenky Barbie, povlak na polštář,...

Co vy?
Tvoříte doma?
Úspěšně?

Já po poslední zkušenosti s malováním na plátno, zahodila všechny věci - olejovky, tempery, štětce, paletu, plátna... Bylo to nějak moc až do vyčerpání sil...
Mám v plánu se zas vrátit k uhlu, pastelkám, možná zkusím pastely...
Hlavně ať to není nic patlavýho!

Mějte krásný jarní den!
Sluníčko nabíjí!
Špenátka

2 komentáře:

  1. Práve si my inšpirovala a reálne začínam uvažovať, že si tiež niečo ušijem (pravdupovediac takto ma nakopnúť sa podarí fakt málokomu :D)

    S tým robením niečoho rukami som na tom rovnako, dokážem si zlepiť ruky, ale to čo je treba nezlepím ani keby som čo robila, a to nehovorím o ostatných mojich "výtvoroch" :D

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem ráda, že to mělo až tak efekt!
    Taky mám problém sama sebe občas k něčemu takhle nadchnout.

    Měla jsem teď chvilku od blogu pauzu, tak se omlouvám za tak zpomalenou reakci...

    OdpovědětVymazat

Starší články