RECENZE: FOTOSEŠIT OD SAAL-DIGITAL.CZ








Tak mi dnes přišel fotosešit za recenzi od @saaldigital_cz :)

Do fotosešitu jsem dala takový mix. Svoje kočičí miláčky, architekturu, portrétové momentky a nechybí v něm ani jedno selfíčko! :D

Hned na začátek bych chtěla poděkovat @saaldigital_cz , že jsem si mohla produkt vyzkoušet :)

Zrovna tohle je vyloženě pro mě. I přesto, že v dnešní době je velmi moderní, úsporné, minimalistické a ekologické mít fotky jen v digitální podobě, není to pro mě. Myslím, že dochází k přehlcení. Že na digitální fotky se už nikdy ve svém počítači nepodíváme. Že málokdo své fotografie třídí, aby se pak mohl vracet jen k těm povedeným. Že jsme tak zvyklí na fotky na sociálních sítích, že pak nemáme úplně potřeba hledat je ve složkách v počítači. A tak si myslím, že není vůbec na škodu mít občas fotky vytištěné (případně vyvolané). Ideálně jich pár mít v rámečku (jinak teda myslím, že digitální fotorámeček je supr vynález a možná bych ho taky uvítala, kdyby neměl moc velký příkon...). No a věci jako fotoknihy a fotosešity vám ušetří hledání a kupování fotoalb (upřímně kdykoli jsem ve fotolabu, přijde mi výběr ubohý a ceny přemrštěné).

A čekám ještě na fotoknihu!

Začnu pozitivy :)
Dokonalé jako dárek (rodinné fotky pro babi s dědou :) 
Co se týče samotného programu Saal digital - velká spokojenost. Program byl sám o sobě dost intuitivní. Netřeba žádných znalostí, zvládne prostě každý :) a celou dobu navádí a přímo Vám pomůže dokončit nákup. Já moc nejsem na žádné šablony a dekorace či texty přes fotografie, tudíž jsem vždy celou stránku vyplnila fotkou. A tak moc nemůžu hodnotit možnosti šablon a písma, i když už jen když jsem se snažila najít písmo pro název, dle mého názoru je zde nedostatek fontů. Jinak nejvíc času jsem strávila výběrem fotek, ale následně to naházet do programu byla rychlovka :)

Líbilo se mi, že už od začátku a při tvorbě jsem měla přehled o ceně, nepřišlo na konci žádné nepříjemné překvapení. Stačí od začátku počítat, že přibude nějakých cca 120 Korun za dopravu, to si přičíst k ceně zvoleného produktu na začátku a máte výslednou cenu.
Jako milovníkovi koček tam ti moji miláčci nesměli chybět 
Kvalita fotek je perfektní. Zvolila jsem matný papír, aby fotky nebyly hned "ušmudlané" a vypadá krásně. Barvy téměř odpovídají barvám v PC, žádné ztmavnutí nebo podobně.


Taky jsem zakomponovala nějakou architekturu a umění (ukázka konkrétně z výstavy Nervózní stromy od Krištofa Kintery) 
Velké plus dávám za to, že kroužkové svázání je z kovu a ne z plastu.


Taky, že nechybí ochranná folie na začátku a na konci. Jen škoda že je tak moc matná a ne čistě průhledná.




A v neposlední řadě musím vychválit opravdu rychlé dodání. Asi je výhodou, že jako dopravce Saal digital nevyužívá Českou poštu... A tak jsem si 1.12. objednala fotosešit a dnes 7.12. ho mám doma. Především chci upozornit na to, že 2. a 3.12 byl víkend, tedy to trvalo 4 pracovní dny, což je nádhera na to, že nejde jen o ledajaký produkt, který je na skladě, ale o něco, co Vám musí vytvořit na míru :) A to vše přestože objednávka byla odesílaná z Německa. Chválím.

Mám nějaké malé mínusy, ale ty se přímo netýkají fotosešitu a tisku fotografií.

1. Fólie, která je vpředu a na konci na ochranu fotek (namísto vazby) byla na jednom místě poškrábaná zevnitř (takže to nemohlo být dopravou). Bohužel jsem perfekcionista a trošku mě to zklamalo. Kupovat to pro někoho jako dárek, zvažovala bych reklamaci. Pokusila jsem se to vyfotit, i když to není úplně vidět.


Přímo nad prstem, rýha směřuje doprava nahoru

2. Teď už je řada na balení a dopravě. Vnější spodní rohy jsou trošku pomačkané, jako by fotosešit už prošel rukama spoustě lidí...



A spolu s tím dolní dva kroužky nejsou tak docela kroužky, ale oválky, jako by sešit někdo smáčkl.



Celkově hodnotím 95%

Fotky vypadají krásně, za dobrou cenu je to vlastně docela dost fotek a netřeba kupovat fotoalbum.

Vlastně jediná má výtka by byla ke způsobu zabalení.

Tak mažte pro svoji fotoknihu!

Vaše Špenátka


Jediná fotka, která není příliš kvalitní (focena za tmy), ale nesměla chybět, má pro mě velkou citovou hodnotu, a o tom přeci Vaše fotokniha je!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Starší články